sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Polvisukat ja perussukat


Neuloin joululahjaksi isosiskolleni polvisukat. Älkää pelätkö. Joku päivä nää joululahjapostaukset lopppuvat. Lupaan sen!!! Ja takaisin asiaan. Polvisukat on aloitettu 76s. Tein joustimeen reikäkerroksen (koko kerros langankierto ja 2oy) kuminauhaa varten. Posottelin sileetä 11,5 senttiä kunnes aloin tekeen kavennuksia joka kolmas kerros (aina -2s/per kavennuskerros). Tein kavennuskerroksia yhteensä 10 eli silmukoita oli jäljellä 56s kavennusten jälkeen. Kun varren pituus oli riittävä (32,5cm) tein kantapäät. Kiiloissa kaventelin niin kauan että oli jäljellä enää 54s. 

Ohje: Yhdistelin ja sovelsin
Lanka: Nalle Garden
Puikot: 3mm sukkapuikot
Paino: garden lila alle 100g
beige alle 50g

Huom!
Harmikseni en tajunnut näitä punnita, jonka takia paino perustuu arvioon. Lilaa jäi kahdesta kerästä yli 100g, jonka perusteella yhden 100g kerän pitäisi riittää, mutta en voi olla varma. Harmaa on täysin arvio.



Ohje: Perussukka
Lanka: Nalle Garden
Puikot: 3mm sukkapuikot
Paino: 64g
Metrit: 166m
Koko: 38
Aloitettu: 13.1
Valmis: 19.1
Päätelty: 26.1

Nämä neuloin yhdelle tutulle pyynnöstä nämä perussukat. Tämä on myös haaveideni/toiveideni mukainen työ, koska näissä sukissa käytin polvisukista jääneitä jämiä. Toki jämiä jäi aika paljon, mutta jämä kuin jämä. Ja nyt sit mietin kuumeisesti mihin saan vielä noi viimeiset jämät käytettyä lilasta nalle gardenista. Tästä on näillä näkymin tulossa oikein kunnon jämävuosi :)

2 kommenttia:

  1. Ihanat nuo polvisukat! :) Mulla ois tota samaa Gardenia odottamassa että mitä tekis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Neulojilla on tunnetusti hirveet lankavarastot joita katsoessa voi vaan ihmetellä että mitä kaikkee näistä tekisi. Sen takia olen itse yrittänyt olla ostamatta lisää lankaa

      Poista